Home » Gezonde tussendoortjes » Komkommerhummus

Bron foto: braunhouseholdclub

 


Komkommerhummus

Hummus is lekker, maar wordt vaak geassocieerd met ongezond. Maar heb je de komkommerhummus al geprobeerd? Gezond en lekker. Gebruik van verse kruiden is wel een pre.


Hoe gezond is komkommerhummus?

  • Kikkererwten: vitamine K, B6, folaat, fosfor, zink, koper , veel ijzer, magnesium, mangaan, choline en selenium. Bron van eiwitten en vezels. 
  • Komkommer:  vitamine K,  vitamine C en B5. Het bevat de mineralen molybdeen, kalium,  mangaan, magnesium en er zit het aminozuur tryptofaan in.

Een heerlijk en
gezond recept dus!


Wat heb je er voor nodig?

  • 200 g kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse dille
  • 2 theelepel citroensap
  • ½ komkommer
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepel tahini
  • peper
  • blender

Bereidingswijze:

  • Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken
  • Doe ze in de blender
  • Schil de komkommer en snij in kleine blokjes
  • Voeg de komkommerblokjes toe aan de kikkererwten
  • Voeg nu ook de andere ingrediënten toe
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie extra toe als je de massa te dik vindt

Als je nog oud brood hebt, gooi dit dan niet weg, want komkommerhummus is heerlijk op geroosterd volkoren brood. Ook lekker op een goede schijf komkommer.

Bewaaradvies: in de koelkast maximaal 3 dagen